Vadeli Kümes Kurulumu İçin Fiyat Alınız

Salma Tavukçuluk Nedir Nasıl Yapılır?

Yazar admin 03/12/2020 95 Yorum

 

Salma tavukçuluk günümüzde oldukça yer verilen bir tavuk üretim yöntemidir. Salma adı verilen gezen tavuk üretimi ile daha doğal ve sağlıklı tavuk ürünleri üretiliyor. Hayvancılık alanında, hayvanların bakımlarının iyi yapılması, kaliteli yemler kullanılması ve hayvanların doğada bırakılması ile hareket eden hayvanların daha verimli olduğu gözlemlenmiştir. Sayılı olarak bulunan en kaliteli tavuk üreticilerinden olan firma ürünlerinin kalitesindeki sır, tavukların salma olarak yetiştirilmesidir.

 

Salma Tavukçuluk Yapılması İçin Gereken Şartlar

Salma tavukçuluk yapılabilmesi adına öncelikle gerekli tüm şartları sağlıyor. Yemleme, ilaçlama, hijyen, temiz su ve hayvanların sağlık kontrolleri düzenli olarak yapılmaktadır. Tavuk ürünlerinde katkı maddesi kullanmadan, tavukların doğal yollarla beslenmesi ve yumurta ürünlerini vermesi sağlanır. Kalitesiz yumurtalar, küçük kafeslerde bulunan tavuklara verilen kalitesiz yemler ile oluşmaktadır. Bu ise insan sağlığı için tehdit oluşturur. Firma ürünlerinde tavukların yemleri için özel ve kaliteli malzemeler kullanılır. Tavukların hızlı üretim yapması değil, sağlıklı üretim yapması hedefleniyor. Daha verimli yumurtalar üretiliyor ve kalitesi birinci sınıf ürünlerden oluşuyor.

 

Salma Tavuk Alanları Nasıl Planlanır?

Salma tavuk üreticisi olan firma tarafından tavukların hava koşullarına ve hijyenine uygun bir kapalı alan sağlanır. Bu kapalı alanda temiz su günlük olarak değiştirilir. Yemlikler de hem hijyenik hem de beslenmeleri için yeterli miktarda oluşturulur. Bu ihtiyaçlar oluşturulurken tavukların sayısına orantılı olarak belirlenir. Aksi halde yetersiz beslenme sonucu tavuklar hastalanır. Folluk ise tavukların yumurtlaması adına önemlidir. Tavukların yumurtlaması için hazırlanan folluklar tavuk sayısına uygun olarak dizayn edilir. Tavukların bulundukları alanın geniş olması da stres yaşamamaları adına çok önemlidir.

 

Salma Tavuk ve Kümes Tavuk Arasındaki Fark Nedir?

Firma tavuk çiftliğinde kümes içerisinde yetiştirilen tavuklar yerine doğal olarak gezebilen mutlu tavuklar yetiştirilir. Kümes tavuklarının hızlı üremesi, istenilen yumurta rengini vermesi için katkı maddeleri yemlerine katılır. Bir nevi ilaç olan bu kimyasallar sonucu tavuğun verimli olması beklenemez. Üreme süresini kısa sürede tamamlar ve sağlıklı bir tavuk olmaz. Salma tavuklar ise firma tarafından kaliteli olarak üretilen, farklı tavuk ırklarının misafir olduğu bir alana sahiptir. Kullanılan teknolojik cihazlar sayesinde daha kaliteli yumurta ve tavuk üretilir.

 

Salma Tavukçulukta Tavukların Beslenmesi

Salma tavukçuluk için firma tarafından oluşturulan bölümde tavuklar; ot, böcek, kum, taş ve yemlerden yemesidir. Bu haliyle tamamen doğal olarak beslenir ve ihtiyacı olan besinleri doğal ortamdan alır. Bu oldukça kaliteli bir üretim şeklidir. Tavukların gün içerisinde özgürce hareket etmesi, bunun akabinde daha sağlıklı besinler üretmesi sağlanır.

 

Salma Lohman Tavuk

Lohman ırkı, tavuk yetiştiricileri tarafından en fazla yetiştirilen tavuk türleri arasında yer almaktadır. Daha az yem tüketerek daha fazla üretim yapan bu tavuk cinsi, hava koşullarına da uyum sağlar. Serbest yani salma tavuk yetiştiriciliğinde tercih edilen bu tavuk ırkı firma çiftliğinde bulunan tavuk türleri arasındadır.

 

Salma Ataks Tavuk

Ataks ırkı ise diğer tavuklardan farklı olarak daha az hareket eden bir türdür. Fazla yem tüketimi ile daha az yumurta üretimi yapmaktadır. Rengi ten olan yumurta veren bu türün rengi siyahtır.

 

Salma Pleymut Tavuğu

Tavuk ırkları arasında fazla et üretimi sağlayan, lezzetli ve kaliteli bir tavuk türüdür. Daha sınırlı yumurta vermektedir. Firma tavuk çiftliğinde her ırk tavuğun farklı özellikleri bulunmaktadır. Beslenme biçimleri, özellikleri ve ürün kalitesi birbirinden verimli olan bu türler özenle yetiştirilmektedir.

 

Salma Tavuk Çiftliğinde Olması Gerekenler

Salma tavuk çiftliğinin sadece kurulması yeterli değildir. Tavuklardan beklenilen ürünlerin verimli olması adına tavukların sağlıklı bir ortamda bulunması gerekir. Bu ortamın sağlanması ise çiftliğin malzeme ve ekipmanı ile ilgilidir.

Çiftlikte;

  • Yemlikler tavuk sayısına uygun olması gerekir
  • Yem kaliteli olmalıdır
  • Civciv yemi uygun olmalıdır
  • Çiftlik ısısı ayarlanmalıdır
  • Çiftlik kapalı alanda olmalıdır
  • Follukların tavuk sayısına uygun olması gerekir
  • Sulukların hijyenik ve yeterli olması gerekir

Tüm bu önemli detaylar bir tavuk çiftliğinde olması gerekli ihtiyaçlardır. İleri teknolojinin hayatımıza girmesi ile birlikte üretimde makine kullanımı verimliliği artırmaktadır. Kuluçka makineleri teknik özelliklere sahip olup, kaliteli üretim için gerekli ortamı oluşturur.

 

Salma Tavukçulukta Besleme

Salma tavukçulukta, tavukların doğal ortamdan beslenmesi sağlanır. Bu yem verilmemesi anlamını taşımaz. Yem verilmeden beslenmeye çalışan tavuklar yeterli beslenemez ve sağlıklı olmazlar. Firma tavuk çiftliğinde kullanılan kaliteli yemler doğal ve piliç yetiştirme yemlerinden oluşuyor. Yumurtlama dönemi geldiğinde tavuklara verilen piliç yemleri özenle hazırlanır. Sağlıklı bir takviye olup, sağlıklı olarak büyümesi hedeflenir.

Doğal yemler ise tamamen doğal tahıllardan, katkısız olarak verilir. Bu şekilde tavukların sağlıklı büyümesi desteklenir. Köy yumurtasının kaliteli ve sağlıklı olma sebebi tamamen doğal tahılların çiftçilerden alınması ile olur. Firma bu konuda hassas davranıyor ve en kaliteli doğal besinleri tavuklarına sağlıyor.

 

Salma Tavuk Çiftliği Kurmak İçin Gerekenler

Salma çiftliğinin kurulması için özellikle bazı belgelere ihtiyaç duyulmaktadır. Yönetmeliğe göre salma çiftlik kurmak için tüm yaban kuşlar ile ilişkisinin kesilmesini sağlayacak tel ve yapıya ihtiyaç duyulur. Gerekli prosedürlerin Vergi Dairesi, Tarım ve Orman Bakanlığı İl İlçe Müdürlükleri ve Belediye Başkanlığı’ndan belgelerin alınması gerekir. Firma tarafından yapılan tüm üretimler gerekli şartlara uyum sağlamaktadır. Firma salma tavukçuluk üretiminde lider konumdadır. Daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçin.

Sipariş ve Bilgi İçin 
05316251501 
ARAYIN